Само преди няколко дни малко момченце е върнато от яслата на детска градина в Ихтиман, защото се задавило, изкихало се и сополките му потекли.

Учителката от групата скочила, веднага позвънила на родителите му да дойдат и да си го вземат, защото е болен от… коронавирус.

Изплашените майка и баща незабавно дотърчали и видели детето си разплакано, а госпожата, която го водела за ръка, била без маска, а уж момченцето е заразно, с COVID-19 е!

"Детето ти е болно, има коронавирус, каза ни учителката. - Заведохме го на лекар и тя отсече: Напълно здраво е!", разказа пред Glas.bg бащата на момченцето Валентин Вакарелийски.

"Не обръщат внимание на децата, липсва контрол. Вътре седят без маски. Като им направих забележка, че ми го връщат здрав, пък му текли сополите, а те са без маски, ми отвърнаха, че отвън не е нужно да се носят маски. Но тя излиза отвътре! Имало наредба – кога и каде да ги носат. Поисках им я, но те категорично ми отказаха да ми я покажат", чуди се младият мъж.

А драмите на бащата с персонала на Детска градина "Гьончо Белев" в Ихтиман далеч не спират само с този случай.

"Взеха го миналата година на градина и се почна едно връщане за щяло и нещяло. Появиха му се пъпчици по тялото от мравки, налазили го на пясъчника. Върнаха ни го, че бил с варицела. Пак отиваме на лекар и тя ни издаде документ, че е получил алергична реакция от ухапванията на буболечките.

При друг случай го бяха претоплили. В жегата го облекли с дебел анцуг. Пак се обрина, те ни викнаха и хукнахме към София. Там лекарите, като ни видяха, и казаха, че пъпките по тялото му са алергична реакция на топлината. Сигурен съм, че миналия месец е отсъствал поне 5 дни, но ме таксуваха като за цял месец", възмущава се Вакарелийски.

Отделно от това госпожите настоявали децата да бъдат взимани максимум до 16 и 30.

"А ние, които сме на работа, как да го сторим? Искаш да се оплачеш на директор, на зам.-директор – няма ги. Няма на кого да се оплачеш", настоя той.

"Не ви дължа никакви обяснения по телефона, има си други места за жалби, имам си началници. Обърнете се към тях", отвърна единствено директорката на детска градина "Гьончо Белев" Мария Богомилова пред репортер на Glas.bg.

В крайна сметка мъжът и съпругата му решили и от няколко дни детето е преместено в друга детска градина в Ихтиман, където по думите на Валентин Вакарелийски, нещата стоят другояче, а и малкият им син се е успокои.