До края на тази седмица трябва да се намери дом за Макс, а ако това не се случи - кучето ще бъде настането в приют. Имаме шанс да променим това.

Каква е историята на Макс?

Кучето е открито преди няколко дни близо до Бургас от Роза Георгиева. Изключително красиво Хъски, което е на предполагаема възраст 3 години. Макс е проверен за чип - такъв не е наличен.

След пост за осиновяване, на апела откликва английско семейство с желание да го осинови. Хората, които в момента се грижат за кучето, се запътили към дома на бъдещите осиновители, за да се запознаят с Макс, но въпреки тяхното желание се оказва, че дворът им не е подходящ, тъй като една част от него не е обезопасена достатъчно добре, което прави пребиваването на Макс невъзможно.

Макс е младо Хъски, пълно с енергия и желание за игра. Кучетата от тази порода са свободолюбиви същества, които винаги търсят начин да изучат територията извън пределите на своя дом и ако дворът не е достатъчно обезопасен с висока каменна ограда, това поставя в риск тяхната безопасност.

И сега Макс отново търси дом

Към днешна дата той се намира в производствена база, където хората там правят компромиси за престоя му, но това са броени дни и от следващата седмица ще е невъзможно да остане там.

Галина Димитрова, която споделя историята на Макс в социалната мрежа Фейсбук, търси отговорен и запознат с породата човек, който може да предложи дом на Макс с ясното съзнание, че това е Хъски и като такова куче има нужда от много движение, доверие и обич.

"Моля да не ми пишат хора, които не познават породата, нямат време и нерви да отглеждат Хъски. При интерес обадете се на тел. 0878514200", пише жената.

"Моля споделете, за да може Макс да намери подходящия за него дом и да не стане поредното куче в приюта... Макс се намира в гр. Бургас. Задълителна е лична среща със семейството, което би желало да го осинови! Макс може да бъде отглеждан в апартамент също, ако му се осигурява ежедневна разходка...", допълва още Галина Димитрова.

Вярваме, че това красиво същество все още има шанс за нормален живот и семейство.