Три жертви след голям пожар в апартамент в столичния квартал "Люлин 3".

След подадения сигнал за него екипите на пожарната, полицията и Спешна помощ веднага пристигат на място и установяват, че огънят е тръгнал от жилището на 91-годишен мъж.

Пожарникарите са успели да го извадят от апартамента, но малко по-късно той е издъхнал. Две жени – майка и дъщеря, в съседно жилище също починаха. Наложило се е огнеборците да разбият вратата, за да стигнат до тях. Медиците на място констатират обаче само смъртта им. По-младата жена е на 28 години.

„Съобщението за пожара е получено едва когато пламъците са избили навън. Били са забелязани от граждани. Това донякъде е забавило действието на специализираните екипи. Пожарът е обхванал изцяло горящия апартамент, задимил е стълбищната клетка“. Това коментира пред bTV комисар Росен Петров, заместник-директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В апартамента на възрастния мъж е имало всякакви вещи, които пожарът е обхванал.

„Огънят е задимил етажа над горящия апартамент и по този начин е блокирал пътя за евакуация на живеещите там“, посочи още той.

Смъртта настъпва заради задушаване и обгазяване. 

След като пожарът е потушен, експерти извършват оглед на местопроизшествието и установяват, че причината за огъня е неизправно ползване на нагревателни уреди. Пожарът е тръгнал от готварска печка.

Кошмар! Три са жертвите на пожара в столицата

Снимка: Mi Yo