Пътна ситуация, в която основен герой е учебен автомобил, предизвика дискусия в социалната мрежа Facebook. На кадри, заснети в Перник, се вижда как машината завива, а после навлиза в платното за насрещно движение, за да се избегнат паркирани на аварийни светлини коли в лентата.

"Как ги учат! После защо новите шофьори трудно се ориентират пространствено и не се позиционират правилно на пътното платно", отбелязват от страницата "Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно".

Водачи обаче намериха легитимно оправдание за постъпката, като отбелязват, че кадрите показват друг съществен проблем - паркирането дори "за малко" на нерегламентирани за това места.

Шофьори отбелязват, че курсистът вероятно е желаел да си осигури достатъчно странична дистанция от колите.

Други граждани са на мнение, че въпреки това нарушението е факт, ученикът е имало откъде да мине. Вижте повече от мненията на потребителите на Мрежата:

"Както се вижда и водачът пред него така мина покрай “аз само за малко на аварийки тука” и****! Те са за бой и изправителен изпит!", пише гражданин.

"Крайно тъпо видео! Някви имбецили си пуснали аварийните след кръстовището и курсиста, който още няма инстинкт и реална преценка трябва да ги заобиколи. Тъпо е да се усмива курсист или учител", смята  Любен У.

"Има доста място до паркиралите на аварийни светлини. Не, че ги оправдавам", коментира Петър П.

"Откъде да мине, като има трима паркирали неправилно ( но на аварийки, което ти дава право да спираш, където си искаш. Знаем", пише Александър И.

"Преминава на зелен сигнал. Спазва дистанция от спрелите в лентата му автомобили, защото рискува при отваряне на врата да го блъснат и да е виновен. Непрекъснатата линия няма да го блъсне!", допълва гражданин.

"Ученикът може за втори път да се качва в колата, а инструкторът не всеки път може да реагира навреме, пък и това не беше кой знае колко опасна маневра, че да му завърти волана", пише Филип М.