Улица в пловдивския район „Източен“ се превърна в езеро след градушката, която се изсипа преди минути. Става въпрос за улица „Орловец“, а проблемът с наводняването й след проливни дъждове продължава, въпреки многократните сигнали, предаде TrafficNews.bg. Шахтите на адреса се отпушват, но при всеки дъжд улицата продължава да се превръща в огромно езеро.

В момента движението е затруднено, както за автомобилите, така и за пешеходците, които посещават  обектите в непосредствена близост защото е неизбежно да нагазят във водата.

Градушка падна в Пловдив СНИМКИ+ВИДЕО

Преди минути от ОП „Чистота” съобщиха за медиите, че се  очакват проливни валежи, като по тази причина „Чистота“ оставя дежурни екипи и  телефон за спешни ситуации.

 „Поради очакваните проливни валежи, „Чистота“ осигурява дежурни екипи, които при необходимост да отпушват дъждоприемните шахти. Всички съоръжения на проблемните места в Пловдив превантивно са почистени извънредно,” написаха от общинското предприятие.

Ако гражданите забележат наводнени участъци, незабавно да позвънят на тел. 0882 002 347, за да може максимално бързо да реагират екипите, призовават от „Чистота“.