Жена от Кюстендил разказа за неприятна случка, развила се пред териториалната дирекция на НАП в града.

Пепа Борисова написа в социалната мрежа Facebook, че на отиване към НАП е забелязала паднала на земята жена, а около нея имало група от хора. Именно те обяснили на Пепа, че жената се е струполясала на земята и не реагирала.

"Попитах какво става и ми обясниха, че жената е паднала на земята и не реагирала на нищо и видимо се опитва да си поеме въздух", обяснява тя.

Притеснените хора няколко пъти подали сигнал на телефонния номер за спешни повиквания, който осигурява достъп до службите за спешно реагиране. Те съобщили на Пепа, че чакали линейка от 10 минути.

"10 минути чакат линейка, за която са звъняли няколко пъти. Изказваха възмущение - как може такова нещо, при условие, че разстоянието между болницата и НАП е толкова близо", добавя Борисова.

Пепа Борисова също подала сигнал на спешния телефон, а през това време пристигнал мъж, за който по-късно жената разбрала, че се казва д-р Антимов. 

"Той коленичи пред жената, прегледа я и започна да я обдишва. Дойде и линейката, слязоха две жени, най-вероятно лекар и сестра, не знам", добавя още Борисова.

Жената твърди, че пристигнали медици са избутали грубо мъжа, оказващ първа помощ, а той им казал: "Спокойно! Аз съм лекар и много добре знам какво правя".

"И какво направи спешният екип - нито прегледа жената, нито я обдиша, ако изключим двукратно натискане на гърдите, нито извади дефибрилатор или поне куфар за спешна помощ", възмутена е Борисова.

По думите й пострадалата жена е откарана в болница, но не е известно какво е актуалното й състояние.

"Качиха я като куче в количката и потеглиха. Боже, какъв ужас! Каква е тази Спешна помощ, какво е това отношение? Къде е тази човечност? Браво на всички съпричастни граждани на гр. Кюстендил, притекли се на помощ на жената, адмирации на Д-Р АНТИМОВ, ЛЕКАР", завършва публикацията си в мрежата Пепа Борисова.