Пловдивски пожарникари са спасили дете, заклещено в дълъг тунел на Младежкия хълм. За ситуацията разбираме от благодарствено писмо, изпратено от майката на момчето до пожарната служба в Пловдив.

 "Благодаря на огнеборците, които спасиха живота на сина ми! ", пише Зорница Маринов.

Младежът излязъл на разходка с приятел към Младежкия хълм. Там решил да влезе в скален тунел до детската железница. Пред входа имало натрупани боклуци, които тийнейджърът отвън решил да запали.

Младият пловдивчанин вътре започнал да се задушава, а тийнейджърите си дали сметка, че може да стане фатален инцидент.

След сигнал на място пристигнали спасители и огнеборци, които му дали маска с кислород. После стартирали действия за изваждането му от тунела, който бил дълъг близо 30 метра.

 Цялата история е споделена на страницата на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив:

Развълнувана и безкрайно признателна от героичната постъпка на пловдивски огнеборци и спасители, майката на 15- годишно момче от Пловдив, благодари на екипа, помогнал на сина и.
В следобеда на 27- ми юли, момчето и негов приятел излезли на разходка на Младежки хълм, но подтикнат от любопитство, единият от младежите влязъл в скален тунел близо до детската железница. Пред входа му имало натрупани отпадъци. Младежът отвън решил да запалили с тях огън. Последвало обаче силно задимяване и момчето, което било вътре в тунела, започнало да се задушава. Едва тогава тийнейджърите си дали сметка, че уж "невинната закачка" може да завърши фатално.
Веднага след подаване на сигнал в оперативния център на пожарната към мястото били изпратени два екипа- спасители и огнеборци.
Свикнали на изключително високите нива на стрес в работата, те действали мигновено! На момента намерили пролука и подали спасителна маска с живителни глътки въздух на момчето, като почти в същото време предприели акция по изваждането му от тунела, дълъг близо тридесетина метра.
Работата на спасителите била затруднена от скалистия терен и острите каменни ръбове.
Благодарност за колегите огнеборци:
Августин Занчев,
Тодор Георгиев
Ивайло Бозев,
на спасителите от сектор СОД:
Васил Жухов, Васил Стефанов, Кольо Кацаров и Красимир Добранов
и разбира се на безценната координационна рабата на ст. инсп. Веселин Брадистилов- началкик на група "Оперативен център".

Пожарникари спасиха дома на асеновградчанин. Той им благодари!

Пожарникари спасиха костенурка от пламъците край Пазарджик