За по-старите поколения пловдивчани Панаирът беше друг свят - на имането, на лъскавото, на свободното. Това беше мястото, на което цъкахме с език - и на революционните идеи, и на смелите дизайнерски решения, и на чистотата. Та за чистотата ни е думата... 

Утре в Пловдив се открива 77-ото издание на Международния технически панаир, на което се предполага, че ще се срещнем с модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили, авиостроителство. Разбира се, както обикновено, един ден преди събитието огромната площ на панаирното градче започна да се подготвя за него.

Вижте как:

Ако не сте се досетили как се чисти Панаира един ден преди изложението, ще ви помогнем - с духалка за листа. Не се майтапим - прахът и мръсотията от алеите на градчето се издухват. Къде ли? Добър въпрос - засега само знаем, че в дробовете на работещите тук пловдивчани и техните клиенти, които от сутринта са подложени на този прахов терор. Облаците прах, които се издигат изпод духалката, се реят в пространството, задушават всичко живо наоколо и... се стоварват отново на земята.

С GlasNews се свързаха служители от фирма, чийто офис е на територията на Панаира. Те вече са подали сигнал към РИОСВ Пловдив, като са им изпратили и снимки, красноречиво илюстриращи случващото се. Освен че е безумно и абсурдно да се чисти по този начин, е и доста неприятно, да не говорим, че е и опасно за здравето на хората. 

Любопитни сме колко почистени алеи ще посрещнат утре сериозните партньори от високотехнологичния сектор и екологичното жилищно строителство. То градинската духалка че е високотехнологична, така си е, ама все пак...