Опасност дебне животните в Стара Загора, най-вече бездомните.

Фонтанът, намиращ се в УМБАЛ "Професор доктор Стоян Киркович", се превърна в капан за животни. Управляващите трябва да вземат спешни мерки съоръжението да бъде отстранено, тъй като и без това не се ползва по предназначение, или достъпът до него да бъде ограничен.

Котка е намерила смъртта си във фонтана, след като е паднала в него. След котката във фонтана е попаднало и бездомно куче. Старозагорчани са се опитали да го извадят, но кучето било много уплашенено и агресивно - затова те подали сигнал, а на място пристигнал екип, който е приспал животното и то е било изнесено на носилка. Снимки от случилото се бяха публикувани в социалната мрежа Фейсбук. Междувременно на една от тях се вижда и трупът на котката.

Изоставеният фонтан обаче не е капан само за животни - да си представим, че там може да се озове и малко дете, което може да пострада много сериозно, ако падне в него. 

Антон Антонов пише в социалната мрежа, че дворът на здравното заведение е много мръсен и с голямото животинско разнообразие - "почти колкото в зоопарка", добавя той. Светозар Върбанов също се включва с коментар по темата: "Кой ще вземе мерки за глутниците в двора? Няма нито едно маркирано/кастрирано куче от тях!", пише той.

Антоанета Тишева дава адекватна идея - след като не се използва по предназначение, най-добре фонтанът да се запълни с пръст.

"Може да се превърне в цветна леха, но това в днешно време звучи само като мечта", допълва Тишева.

"Ами има варианти хиляди за неползвания фонтан, но мозък и желание няма!", категорична е Марияна Янкова.

А Пламен Савов смята, че общината няма да вземе мерки и предлага следното: "Намерете дъска и я залостете диагонално в центъра на фонтана, където има пролука, за да не може и ураган да я отмести. Другият вариант е да намерите голям клон и пак по този начин в центъра да го закрепите, така че животните да могат да излязат! Политическите тении за хората не ги е грижа, камо ли за животните..."

Ще чакаме ли още животни да намерят смъртта си във фонтана? Или пък ще чакаме хора да пострадат - от фонтана директно в болницата, това ли е решението? Старозагорчани чакат спешни мерки по въпроса!

Да викаш неволята: Младо момче спаси куче, паднало в шахта, не чака институции

Снимки: Тихомир Троев