Младото момче, родом от Искър, е предприел сам спасяване на куче, което е паднало в шахта.

Жител от Асеновград, където се е развила и ситуацията, му благодари в мрежата и обясни, че в този град явно не може да се разчита на институциите що се отнася за животно в беда.

"Браво на Ангел Симеонов, спаси едно бездомно куче паднало в шахта до завод "Асенова Крепост". Днес беше качен клип в една фб група и хората се опитваха да му дадат вода. Доколкото се чу в клипа са звъняли на институциите да му помогнат, но уви... Та се питам имаме ли действащи институции, ако става въпрос за животно в беда? Помня, че скоро момчета работещи в една тв свалиха малко коте от дърво."

Към публикацията има прикачени и снимки. На тях се вижда как момчето е вдигнало капака на шахтата и се подготвя да спаси кучето.

Жена спаси кутрета, изхвърлени в найлонова торбичка край Леденика ВИДЕО

Десетки хора хвалят младежа за постъпката. Според някои обаче такава помощ и замесване на институция в такъв случай е загуба на време и пари.

"Пари за глупости няма. По-конкретно да правиш институции, които да се занимават с обслужване на улични помияри. Сега примерно, ако си ветеринар и спасяваш на някой собственик стоката, щото му е полезна и е готов да ти плаща, това разбира се е хубаво нещо.", отбелязва Стиглар Н.

Спасителят на кучето написа във Фейсбук следното: "Как това куче ще падне вътре в шахтата? Значи шахтата е била отворена! Служителите, които отговарят за този район защо не си вършат добре работата?".

Първо пред GlasNews.bg Ангел коментира случката с бедстващото животно. Той сподели, че кучето е било много уплашено, а за случая той разбрал от социалните мрежи и то случайно, докато скролва във Фейсбук. "С жена ми взехме въже, качихме се в колата и веднага хукнахме към мястото. Във въпросната шахта, в която беше паднало кучето, беше много задушно. Извиках на кучето, но то не реагира, затова влезнах в шахтата и въпреки че кучето започна да ръмжи, аз не се отказах, но не успях да го извадя по този начин, затова реших да го използвам въжете, което бяхме взели. Закачих въжето за него и по най-бързия начин го издърпах. Кучето дори беше замаяно - залиташе.", сподели Ангел. 

"Според мен кучето е стояло в тази шахта няколко дни. Щастливи сме, че успяхме да го спасим, и че то е живо и здраво. Сега кучето се намира в района на автогарата, там хората го хранят.", каза още Симеонов за GlasNews.bg.

Организирана престъпна група търгува с крадени кучета - историята на потърпевш