Част от Пловдив остана на сухо.

Жители на града подпалиха социалната мрежа Фейсбук от коментари. Част от тях посочват, че на ул. "Стефан Стамболов" страдат от безводие, а други пишат, че на ул. "Калиакра" също няма вода - там водоподаването е спряно в 18:00 часа, твърди жител на града.

"Не е нормално в най-големите жеги да те оставят без вода. Поне да бяха предупредили", пише ни наш читател, който отбелязва, че телефонът за връзка с ВиК дава заето.

Според справката в сайта на ВиК дружеството на следните адреси живущите днес ще имат известни неудобства: ул."Георги Кирков" №48, ул."Хан Аспарух" №72, ул."Петър Стоев".

"Кво става с тая вода бе хора? На бул. "Македония" няма вода в тая жега. Пералнята ми спря на половин програма - без вода как да работи? Платила съм си всичко. Защо нямаме вода? Кво става - някой знае ли нещо", пише пловдивчанка в социалната мрежа.

На сайта на ВиК е посочено още, че поради изграждане на нови водопроводни връзки от външна фирма по ул."Петър Стоев", водоподаването ще бъде нарушено в района от ул. "Михалаки Георгиев" до ул. "Дамяница" за времето от 08:00 ч. до 17:00 ч.

Изграждането на новите водопроводни връзки явно се е проточило.

Дружеството за пореден път се извинява предварително за създаденото временно неудобство.

Остава ни само да гадаем кога водоподаването ще бъде възстановено. Надяваме се това да се случи скоро.

Пловдивчанка използва култов ромски бисер, за да разведри напрежението в мрежата - "скучно е без вода", написа Мария К. 

"Стига с това безобразие вече": ВиК сътвориха "шедьовър" във врачанско село

Малко по-късно след нашата публикация стана ясно, че има авария на изхода на Пловдив. При демонтирането на стар железен мост, част от него пада върху главен водопровод.

Кметът на града координира действията по справяне със ситуацията с намаленото водоподаване.