От днес полицията охранява АЕЦ „Козлодуй“ въоръжена с автомати „Калашников“.

Заради усложнената от няколко дни ситуация между Украйна и Русия, са предприети всички мерки за засилване на охраната на стратегическите обекти в България. На територията на област Враца има 4 такива, които са поети напълно от охрана на служителите на областната дирекция на МВР-Враца. От тези обекти по-стратегически е АЕЦ „Козлодуй“.

Допълнително е разширен страничният периметър на подстъпите, като съвместно със служители от „Гранична полиция“ е осигурена добра защита на централата.

По неофициална информация охраната влиза въоръжена дори в автобусите с работници, които пристигнат всяка сутрин от целия регион в АЕЦ „Козлодуй“, съобщи BulNews. Засилените проверки са част от охранителната дейност на територията на областната дирекция на МВР във Враца. Ежедневно и 24 часа се обхождат елементи, които могат да бъдат разчетени като евентуален интерес за терористична заплаха – язовирните стени и складовете за взривни вещества. Проверяват се магазини за продажба на оръжия и боеприпаси.

Полицейското присъствие е засилено в областта, с цел гражданите да бъдат спокойни, въпреки че за момента няма пряка заплаха за населението на страната ни, нито за областта. Предприети са всички превантивни мерки, за да са подсигурени всички при потенциална опасност.