Пловдивчанин се качи с колата си на Младежки хълм. Колата с марка „Тойота“ е забелязана от граждани снощи. Водачът е решил да наруши правилата за посещение на парка вероятно, за да се любува на разкриващата се гледка. Още през 2017 година на входа откъм бул. „Копривщица“ беше поставена бариера, която да ограничи преминаването на превозни средства.

„Целта е да спрем нарушителите, които влизат с колите си в забранената за автомобили зона и поставят под риск сигурността на посетителите на парка“, каза тогава заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

Според него с новата бариера ще се осигури спокойствие на хората, които посещават Младежкия хълм за отдих или забавление. Безопасността е от голямо значение, тъй като паркът се посещава от много родители с малки деца.

„Ето как не се качва тепе!,“ коментира жена в социалната мрежа.

Тя допълни, че е подаден сигнал, но нарушителят си тръгнал преди да дойде патрул.

Някои се пошегуваха, че вероятно е искал да мине напряко, след като Бетонния мост е затворен за движение. Други изпитаха носталгия по времето, когато забраната за коли не беше в сила.

„Емии, като събориха "Бетонния" може и да е за ПО-НАПРАВО за Кичука през Тепето!“

Кючукпарижани се изстрелват в бъдещето с летящи коли и влакове ВИДЕО

„То пловдивчани избягаха в чужбина брат, само селяндури по града.“

„И какъв е проблема, преди като беше отворено за коли, да не беше лошо?“

„Колко сте тъжни всичките, какво толкова сипвате на собственика на колата, пречи ли ви на нещо? Преди години когато нямаше бариера в късните часове винаги се качвах/МЕ и никой тогава и една остра дума не казваше. Разбирам да пречат колите които се качват нагоре през деня, но вечерта какъв ви е проблемът? 20 Негативни коментара големи виртуални моралисти сте всичките, а си хвърляте шиб@ните фасове по тепетата и по улиците на града.“

„Проблемът е чисто технически. Пътят на тепето не е пригоден за този трафик. Има срутвания и други усложнения. Това е основната причина за така наложеното ограничение.“

Снимка: Кристина Георгиева