Нелепа ситуация, заради недомислица във Варна. Жител на морската ни столица е ударил главата си в пътен знак. До неприятния сблъсък се стига поради височината на пътниото съоръжение.  Разстоянието на знака от земята е колкото да премине малко дете. Абсурдната табела се намира на улица „Прилеп“.
 
„Това е на небезизвестната ул. "Прилеп". Днес "успях" да си ударя главата в знака - от тротоара до знака -140 см, та към кого трябва да подам сигнал?,“ пише потърпевшия.
 
„Ако си беше гледал пътя нямаше да се нахака и пак щеше да пусне жалба, че не е на необходимата височина знака...,“ коментира мъж.
 
„Поне да го види. Иначе аз съм 190 см - на практика във всички знаци мога да се ударя, ако не гледам къде ходя. Ама това е положението - научил съм се да гледам,“ пише друг.
 
„На този знак мястото му въобще не е там! Как би минала детска (за близнаци) или инвалидна количка? Въпросът ми е риторичен. Детската количка не се придвижва сама по тротоарите (слава Богу). Човек с увреждания в инвалидна количка, също може да бъде забелязан изключително рядко сам. Искате да кажете, че трябва ние да се съобразяваме със знака, а не тези които го поставят... Има достатъчно примери за знаци изнесени така, че да са забележими от преминаващите МПС-та, и същевременно да не създават неудобство на пешеходците.

Я ми покажете един тротоар във Варна, който да не е зает от стълбове, знаци и колчета набити на 30 см. от бордюра навътре и др. подобни препятсвия,“ сподели жителка.

Снимка: Mehmed Osmanov