Пазар за шофьори с автомобили или пешеходци - това е въпросът.

Напрежение на пазара "Владислав Варненчик" в едноименния квартал във Варна. На входа на пазара е поставена бариера, която се регулира от охранител. Той следва да ограничава достъпа на превозни средства... това обаче не се случвало и всеки с автомобил навлиза в пазара за щяло и нещяло. Поне това твърди Антоанета Топалова, която се жалва за ситуацията. В социалната мрежа Фейсбук тя оправя въпроса: "Това, което виждате, редно ли е или не?".

"Когато вървиш по главната се чудиш къде да "литнеш" да не те сгази някой", пише Топалова в мрежата. Тя споделя, че пешеходците може да ползват тротоара, но той често бил зает от продавачите на магазините или пък от паркиран автомобил. "Пешеходците къде трябва да вървят?", допълва още жената.

Подлез във Варна потъна в мрак - Общината нехае

Варненец твърди, че шофьорите, които влизат в пазара с автомобили, си купували банички или си плащали сметките за телефона, защото не им се вървяло.

Не е ясно дали в района съществува пространство, което да е предназначено за паркинг.

Стилян Димитров споделя в коментар, че пазарът не е добре уреден. "Като цяло изобщо не е уреден пазарът с някакъв паркинг, дори и платен да е - за хора, които имат наистина някаква важна работа там и няма къде да спрат. Не виждам решение.", пише той.

"За всеки е неприятна тази част с неспирното пускане на всеки през бариерата, хубаво е да се пускат само хората снабдяващи обектите си", гласи коментар на Златина Никова.

Служител в магазин, намиращ се на пазара, се включва в дискусията със следния коментар: "Единственото, с което съм съгласна е за колите, които по цял ден влизат през бариерата. Това е изнервящо не само за нас, които работим на пазара, а и за всички клиенти на пазара. Що се отнася до бариерата - преди няколко години за много кратко време пускаха през бариерата само живущите в трите входа, а магазините се зареждаха до 10 часа. Беше добре, но прекалено за кратко време за съжаление."

Ауди нахлу на пешеходна зона във Варна ВИДЕО