Варненка алармира за куче, зарязано в лек автомобил.

Ичи Стоянова твърди, че животно е затворено в лек автомобил вече шест часа. По думите й кучето е наплашено и лае абсолютно всеки, който мине покрай автомобила.

Младата жена е заснела кучето. От снимките, споделени в социалната мрежа, се вижда, че животното е в задната част на леката кола.

"Към собственика на автомобила - не знам какъв олигофрен трябва да си, за да оставиш животното вече 5-6 часа затворено в колата", написа Ичи във Facebook.

Тя добави, че затвореното в кола куче се намира в ж.к. "Възраждане", ул. "Поп Димитър".

Росица Иванова, която коментира публикацията, посъветва Ичи да счупи прозореца на автомобила и да вземе кучето. При подобни действия обаче има голяма възможност младата жена да бъде обвинена в извършване на престъпление.

"Счупете стъклото да излезе и го вземете, ако имате възможност. Това куче не трябва да е при този човек, щом е с това отношение", гласи коментарът на Иванова.

А според Живка Господинова човекът, оставил кучето в автомобила, заслужава да бъде завързан на задната седалка и да стои там цял ден.

"Тоя заслужава до го вържеш на задната седалка. И там да стой цял ден - без вода, храна и тоалетна. На затворени прозорци, докато не припадне. Горкото животно", написа жената.

Други посъветваха младата жена, която се е натъкнала на затвореното в кола куче, да сигнализира за случая в полицията.

Действително, ако приемете, че е тежко състоянието на животно, което е заключено в автомобил, трябва незабавно да потърсите професионална помощ. След като кучето видимо се измъчва в автомобил е добре да позвъните на тел. 112 или да се свържите със сдружение за защита за животни, което отговаря за вашия град.