Гражданин сигнализира за куче, за което се твърди, че живее на тераса на апартамент в Стара Загора и не излиза навън.

Джесика Тенева написа в социалната мрежа Фейсбук, че малко куче е затворено на тераса, над която няма козирка. Жената твърди, че кучето, чиято порода не се уточнява, стои на терасата вече седмици наред.

"Кучето стои от седмици на терасата - козирка няма. В момента също вали дъжд", пише Джесика.

Жената отбелязва в публикацията си, че граждани са говорили със собственика на животното. Вероятно тези разговори не са довели до положителни резултати.

"Няколко пъти е говорено със собственика да прибере кученцето вкъщи, то скимти вечер", добавя Тенева.

Джесика споделя още, че е виждала как собственикът се прибира в жилището си и с часове не излиза на терасата, на която е затворено малкото куче.

"Не знаем дали има храна и вода. Притеснително е, че кучето ближе плочките (мокри са от дъжда), така че предполагаме че е жадно", пише жената.

Джесика Тенева уточнява, че вече е подаден сигнал към телефонен номер 112.

"Има си каишка, но до там. Подали сме сигнал към 112 и за съжаление не знаем какво още можем да направим, а идва и зима", завършва публикацията си тя.

Ето и снимката, прикрепена към поста на Джесика, на която се вижда кучето на терасата:

Потребители на Фейсбук реагираха остро в коментарите под публикацията на Джесика Тенева. Ето част от мненията:

"Такива "хора" заслужават те самите да са в това положение. Що за безчувствени същества? Ако не можеш да полагаш грижи за домашен любимец, защо е нужно да го измъчваш?", написа Константина И.

"Голям ужас. Имам Чихуахуа.. нямам идея това същество как издържа, като им познавам характер и темперамент! Горкото!", коментира Гергана Ч.

"Не е човек, уродлива форма на живот е. Уви, няма законен механизъм за изземване на кутрето. И?", добави Петя И.