Случка на пътя се размина на косъм от сериозен инцидент. Всичко завършило благополучно, но можело да се стигне и до удар.

Велосипедист изкочил внезапно на пътното платно, минавайки зад кола спряла на "Стоп", и смело продължил по пътя си. В този момент обаче друг водач се приближавал към знака и само бързата му реакция предотвратила сблъсък. Случаят е от мрачния петъчен ден в Пловдив, на пресечката на ул. "Тодор Александров" и ул. "Скопие" в "Кючук Париж".

Велосипедист прелетя пред трамвай, засече пешеходци СНИМКИ+ВИДЕО

Мъжът с колелото се разминал на сантиметри от бронята на машината, разказва пловдивчанинът Венци Т. Допълнителна предпоставка за възможния инцидент е и обстановката на въпросното място. Пловдивчани разказват, че там редовно спират от двете страни и видимостта е изкючително лоша. Хората алармират, че на завоя има и казани, което също се оказва затруднение.

Припомняме, че велосипедистите са длъжни да спазват правилата, които важат за пешеходците, когато пресичан на "зебра" или на светофара.

От Пътна полиция съветват колоездачите да се огледат добре преди да пресекат и да не излизат на пътя с висока скорост, защото има опасност да бъдат ударени от шофьор, който няма достатъчно време за реакция.

"Заплашваше, че довечера пак ще бъде пребито": Поведението на майка с дете втрещи СНИМКА