Възрастен мъж се издирва в района на Самоков. Мъжът е излязъл от дома си вчера сутринта и от тогава няма следа от него. Георги Делин страда от деменция, съобщават негови близки. Допълват, че не носи телефон и документи в себе си. Сигнал е подаден в полицията. Днес е сформирана група, която ще издирва мъжа.

„Моля за помощ! Издирваме моя свекър, казва се Георги Делин, на 73 г. Страда от деменция. Висок е около 160см, слаб. Сутринта рано преди 6 часа е излязъл от вилата ни на Щъркелово гнездо без свекърва ми да го види и досега го няма. Обиколили сме вилната зона и продължаваме да обикаляме района. Няма документи и телефон в него. Вероятно е излязъл само със сиво-зелен пуловер, може би дори без панталон. Навън вали и сме адски притеснени. Може би е решил да се прибере в София, може да се е сетил за старата си къща в Самоков и да е тръгнал натам. Обявен е за издирване в полицията. Ако някой го забележи, моля да се обади на 112 или на мъжа ми Иво Делин 0889737636. Втората снимка е по-актуална. Ето и линк за споделяне. Благодаря! https://www.facebook.com/share/p/mCVF7uPfkYefPJU3/

Днес ще се организира спасителна група, която ще претърсва района и гората. Сборен пункт в 10.00 на спирката на Щъркелово гнездо. Благодаря на всеки, който се включи!,“ написа Светлана Делина.