Жители на сгушеното в полите на Средна гора - село Каравелово, запретнаха ръкави и изчистиха дере, което се беше превърнало в ужасяващо сметище.

Заедно с кметицата на Каравелово - Славка Червенкова, доброволци почистиха селското дере в Каравелово, видя GlasNews.bg. Основните боклуци, изхвърляни там, са строителни и ПВЦ отпадъци, автомобилни гуми, стара покъщнина и огромен брой кости от животни, някои от тях - доста "пресни".

Ани Иванова, която е една от организаторите на доброволческата акция споделя, че при почистването са открили почти на 100% здрави керемиди и отправи запитване: "Защо този, който изхвърли здравите керемиди не ги предложи като дарение на някой, който може да ги употреби отново?".

Доброволците предвиждат на мястото на ликвидираното сметище да се постави информационна табела. Междувременно през юни ще се организира друга доброволческа акция за почистване на поредно място, затрупано с боклуци. 

Контейнери преливат от боклуци на карловска улица

Планира се и изпращането на няколко официални писма до Община Карлово, които касаят контрола към строителните фирми и майсторите за дейността им със строителните отпадъци.

Карловци питат: Докога, г-н Кмете?

"Нека намерим заедно решение с отпадъците. За повечето от тях има възможности за рециклиране, повторно използване и компостиране." , призовават каравеловци.