Жители на град Карлово изразиха недоволството си по различни проблеми - кметът мълчи. 

Карловци се оплакаха в социалните мрежи, че са останали без вода, и то точно сутринта. От споделена публикация във Фейсбук разбираме, че това не е единичен случай и най-вероятно става въпрос за стар водопровод, който има нужда от ремонт или цялостна подмяна. 

"Докога в Карлово ще се молим като станем сутрин да има вода? Вместо да се разкопава площада, да беше подменен водопровода. Ставаш с настроение за разходка в планината - не можеш да се измиеш. А хората с малки деца - някой мисли ли тях? Прибираш се от планина с надежда, че можеш да се изкъпеш-нееееее, няма такова нещо като вода в чешмата. Докога, г-н Кмете? Колко пъти обещавахте преди избори?" - пише потребител в социалните мрежи.

"Докога, г-н Кмете?" - питат недоволни жители и по друг въпрос, който е свързан с изпочупени решетки на шахти по улиците из Карлово. Шахтите, плачещи за подмяна, освен че трошат автомобилите, могат да предизвикат и неприятни инциденти, застрашаващи здравето на околните - точно на такъв случай попадна GlasNews.bg. Ето какво пише Марияна Попова:

"Карлово ул. Република, неделя сутрин. Господин Кмете, вие сигурно спите, все пак е неделя, нали? Да, но комшията и съпругът ми правят ремонт на улицата, защо ли? Вчера дете си изкълчи крака. Докога гражданите ще трябва да ремонтират сами? Вие си почивайте господин Кмете, изморен сте и все пак е неделя. Така ми се иска гражданска позиция, гласност, промяна.....вие си почивайте кмете - неделя е."

Кмет на град Карлово е 61-годишният Емил Кабаиванов. Той "ръководи" подбалканското градче от 2003 до 2007 г. и от 2011 г. насам. Лидер на СДС от 2012 г. до 2013 г.

През 2015 година Районната прокуратура в Карлово повдигна обвинение на кмета на града Емил Кабаиванов за злоупотреба с общинско имущество, а през 2021 г. Кабата става "Кмет на годината" в категория "Култура и туризъм".