Пловдивчанин сигнализира за изтрита маркировка на кръстовището на Герджика, която е ориентирала шофьорите как да се движат "по диагонал", за да не създават опасност за себе си и за чакащите на прословутата спирка, станала печално известна с не един инцидент. Той настоява да се направи отново маркировката, "че ще вземем да се изтрепем".

Пак катастрофа на зловещото място на Герджика, където грък помете ученичка СНИМКИ

Катастрофа затрудни движението по моста на Герджика в Пловдив ВИДЕО

Ето какво написа във Facebook Мариан Главчев:

"Преди няколко месеца лентите в кръстовището бяха нарисувани, че не вървят в права линия (както сме свикнали), а вървят малко по диагонал. Този диагонал е за да не се навлиза в спирката и за да се ползват и средна, и дясна лента при движение направо, без да има конфликтна точка между тях. Иначе, при движение в права линия, от дясна лента, се навлиза в спирката.

Тази маркировка трябва да се вижда много добре, но се изтърка и сега всеки кара както си иска - един по диагонал, друг в права линия, а доста автомобили продължават в права линия от лява лента, при червен светофар за ляв завой.

Хубаво е даже отгоре да има и знак за това, че лентите са по диагонал."

Много пловдивчани подкрепят подобно искане, пък и безкрайните катастрофи на това място говорят сами по себе си. Надяваме се, че зам-кметът по транспорта в Пловдив Тодор Чонов и Организация и контрол на транспорта ще се самосезират и ще вземат отношение по казуса, който не изисква кой знае какви средства и усилия.

Сериозна катастрофа затруднява движението до моста на Герджика СНИМКИ

Украински джип смачка кола до Герджика в Пловдив СНИМКА

Верижна катастрофа в Пловдив на моста на Герджика СНИМКИ

Катастрофа на моста на Герджика затапи движението в Пловдив! СНИМКИ