За първи път от обявяването на Кричим за град, в населеното място рожден ден празнува столетница. Фатма Моллаюсеин навърши 100 години и беше поздравена лично от кмета на община Кричим Атанас Калчев. Той поднесе кошница с цветя на столетницата и пожелания за здраве. 

„Откакто аз съм кмет в града е нямало хора, които да са навършили 100 години. Много по-възрастни от мен също не помнят в Кричим да е имало столетник“, подчерта кметът Атанас Калчев. 

Той пожела повече негови съграждани да достигнат до тази възраст и да бъдат обгрижвани от своите близки. 

Рожденичката от Кричим има един син и една дъщеря, трима внуци, трима правнуци и двама праправнуци. Още разказваме във видеото на GlasNews.bg

„Много сме щастливи, че празнуваме 100 години на моята майка, много сме радостни цялото семейство“, заяви Сузана - дъщеря на столетницата.

Фатма е била учителка, а по-късно и общински служител в Девин. Единствената от етоса, която е завършила средно образование. 

„Много съм щастлива, че успяхме да положим максимално много грижи за нашата баба, която с много любов ни е изгледала. Благодарение на нея днес сме достойни граждани на нашата държава и нашия град“, каза Сюзан Моллаюсеин, която е внучка на столетницата. 

Тя призова всеки да се грижи за възрастните си роднини у нас. 

„Те се нуждаят единствено от много любов и нищо друго”, казва още внучката на столетницата.