"Внимавайте, хулигани, гаменчета, вандали трошат огледалата на колите без причина, за забавление", това написа Виктор Александров в социалната мрежа.

Мъжът твърди, че преди няколко дни по улица "Македония" във Варна, посока центъра, са вървели 10-12 момчета - те били на видима възраст 15 - 17 години. Младежите са започнали да ритат и трошат огледалата на почти всички спрели коли.

Виктор Александров предполага, че младежите, сторили грозната проява, са били надрусани или под въздействието на алкохол.

"След като ги подгонихме избягаха към бул. "Цар Освободител" - Аптеката "Валя Дечева". Докато ритаха бяха с качулки на главите, но днес с комшиите се разходихме през магазините по съседните улици, където се виждат, като преминава групата им", написа Виктор.

Собственик на един от магазините е показал на Виктор запис от камера за видеонаблюдение, от който се вижда лицата на извършителите.

"От магазина бяха любезни да ни покажат записа, за което сме им благодарни. Вижда се колко човека са и горе-долу образа на лицата им, но не могат да ни го предоставят, ако няма полицейско разпореждане затова. От полицията на 1-во Районно съставиха протоколи на нас - тримата комшии, но дори и общо сумата на счупените огледала е под минималната работна заплата, която е като граница да образуват производство и съответно да поискат със заповед записите от охранителните камери", добавя Александров.

Лек автомобил осъмна без странични огледала: Това трябва да спре! СНИМКИ

Мъжът призова, ако има и други потърпевши с изпотрошени странични огледала - да подадат жалби за нанесените щети.

"Така полицията ще се задейства и ще може да хванем извършителите. Наритали са още много от огледалата по улицата, но при тях няма счупвания, просто са се затворили навътре. Затова издирваме още съседи с щети по колите", завършва публикацията си Виктор Александров.

Снимката е илюстративна.