Бодлива тел се появи до градинка в София. Своеобразният електропастир е поставен пред пътечка до блок на ул. „Пеловраг“ в квартал „Лозенец“. Очевидно някой самосиндикално е взел решение, че през мястото вече няма да е разрешено преминаването.

„Поредната селения и комплексарщина... Ако някой си го познае да вдигне ръка, не че нямаме клещи,“ написа жител на квартала.

Повечето хора недоумяват кой и защо е поставил опасната тел. Те се опасяват, че по този начин се създава предпоставка за инциденти.

„Първо, никой няма нищо против да се облагороди зоната около блока, аз лично съм свършил тази работа. Второ, мисля че не живеем в Петърч и бодливата тел ми се струва леко еснафски способ. Трето, ако детето ми се оплете в тази тел докато се пази от преминаващите коли там много лично ще се отнеса към всички застъпници на прилежащите площи,“ написа още авторът на публикацията във Facebook.

Ето и мненията на софиянци:

„В тези шубраци, вероятно е било добра тоалетна.“

„По принцип тази пътека тип "просека" е прилежаща част към блок 24-34.“

„Това е междублоково пространство и не е собственост на никой блок, а на общината.“

„Тази "пътека" е без абсолютно никакъв смисъл при наличието на алтернатива улица с тротоар на 27 м. отстояние. Пътеката е полезна единствено на кучкари и недобросъвестни съсел.. пардон съграждани, хвърлящи боклуци, пушещи трева и т.н. А защо "пътеката" изобщо фигурира там, мога само да спекулирам, т.к. съм чувал, че при залесяването, улица Пеловраг, която вече е само алея, е била без достъп от тротоара. Тази "пътека" няма място там, както и автомобилите, паркиращи в пясъците пред кухнята на Аркадия, които се превръщат в плаващи в дъждовния сезон в климатичната област.“

„По тази пътека минават много хора, както деца и възрастни на годините на тези, които днес сложиха бодливата тел, ако се нарани някое дете или възрастен човек или на вас до толкова не ви стига мисълта, тази тел е ОПАСНА.“

„Поредният новодомец, свикнал от родните места, да си загражда ранчото.“

„Електропастир за новософиянци.“