Санитарното помещение, предназначено за пациентите на поликлиника в Дупница, е заключено.

Иво Чалъков сигнализира за заключено санитарно помощение в поликлиника в Дупница. В социалната мрежа мъжът е споделил публикация, в която твърди, че тоалетната на втория етаж на поликлиниката, намираща се до Съвета, е заключена и се ползва само от персонала.

Чалъков споделя, че работещите в здравното заведение имат лични ключове, за да използват тоалетната.

"Един човек зададе въпрос към една жена в бяла престилка, която си отключи и използва тоалетната - защо е така при положение, че това е обществено здравно заведение? Отговорът беше, че те от етажа така са решили, защото идвали от площада тук да използват и специално идвали да чупят чешмите и т.н. Има ли управител тази така наречена поликлиника, към който да се обърна или пак телевизии да викаме за едно простичко и хуманно нещо като това? Много идиотско ми се видя…", написа Иво.

Русенци в потрес от неприемливо поведение в лечебно заведение

Мъжът е категочен, че заключването на тоалетните в поликлиниката е нецивилизовано и нехуманно.

"Абсолютно задължително е в обществена сграда да има достъпни за гражданите санитарни възли. Друг е въпросът, че трябва да се почистват, дезинфекцират и поддържат съгласно изискванията", коментира Изабела Соколова.

Снежана Асенова, която коментира поста на Иво, също твърди, че тоалетните в поликлиниката винаги за заключени.

"Абсолютен абсурд! Достъпът до тоалетните в обществена сграда трябва да е свободен. Няма как да е законно тези тоалетни да се заключват!", гласи друг коментар в мрежата.

Жена с потребителско име Daya VN смята, че тоалетните трябва да бъдат заключвани, за да има контрол.

"Помислете малко с главите си. Всякакви хора, дори заразни ходят там за диагнози. Ако няма контрол, някоя зараза може да плъзне сериозно. Нека личните лекари дават ключа. В крайна сметка всички за тях се редите там, все пак! Спрете само да искате, мислете малко!", написа Daya VN.

А към друга публикация, споделена от Пламен Ачов, е прикачена снимка, на която виждаме в какво състояние е заварена една от тоалените в поликлиниката. Няма да споделим снимката, тъй като гледката не е приятна. Ето и описанието на Пламен към фотото:

"По повод публикациите за заключване на тоалетните в поликлиниката ви представям нещото, оставено от чакащ пациент, след като беше направен ремонт по предписание на РЗИ! Вярно, всички имат нужда, но и всичко има граници! Извинявам се на обществеността за грозната снимка, но трябва да се знае какво става и от другата страна", написа мъжът.

Заключената тоалетна / Снимка: Иво Чалъков