Започна насипването на пръст в основите на къщата в Капана, чиято избена стена се срути вчера заради строеж на хотел в съседство. Тази сутрин малки камиончета извозват на строежа пръстта, която работниците насипват в изкопа до дупката, образувала се в съседната сграда. 

Укрепват се основите и стените на съседната сграда, пострадала заради строителните дейности, каза инвеститорът на обекта Калин Ганев, предаде TrafficNews.bg.

В момента има предписание вчера от РДНСК, насипва се цялата част откъм срутилата се стена, ще бъде бетонирана основата на тази къща и ще бъде укрепена. Това е предписанието на РДНСК, от гл. експерт доц. Марчоков от София. Това изпълняваме в момента. Надяваме се в рамките на 2-3 дни да можем да го извършим това нещо, обясни той.

Пловдивчаните, чиято стена рухна, се завърнали с децата си от Англия

След като се изсипят инертните материали ще се налее бетон между двете сгради, допълни инвеститорът:

Тогава ще се направи същинското укрепване, а сега ще се укрепи основата, върху която да можем да излеем стена или както предпишат РДНСК. Първо ще се укрепи тази сграда, трябва да е стабилна, да минат на проверка да се види, че всичко е направено и чак тогава ще говорим как ще се укрепва откъм нас, каза Ганев.

На мястото днес имаше и представители на общинския инспекторат, които следяха за това дали шофьорите на камиони, които превозват насипни материали, имат пропуски и платнища на ремаркетата. Докато четириетажната сграда бъде укрепена, собствениците трябва да наемат квартира. 

Очаква се възложителят да поеме разходите за наема. 

РДНСК-Пловдив започва проверка на строежа в Капана, образуват производства срещу виновните