Пълен абсурд сътвори Община Пловдив на улица „Оборище” район „Северен” с новата си маркировка и организация на движение.  Улицата дълго време бе без маркировка, а жителите настояваха това да се случи час по-скоро. Те обаче съжаляват вече за желанието си, а и маркировката, която е поставена…

Днес екипи на фирмата, наета от „Организация и контрол на транспорта”, е започнала да чертае пешеходни пътеки и паркоместа. Цялата им работа обаче е смутила живеещите в района, пише Trafficnews. Първият абсурд, който е бил сътворен, е че една от пешеходните пътеки води директно към… казаните за смет. Явно без да се съобразяват с „препятствието” от фирмата си свършили работата, за която са наети.

Повече от ясно е, че хората няма да пресичат на това място, а в страни, което прави пешеходната пътека абсолютно безсмислена, а преминаването от единия на другия тротоар – опасно. Не това обаче е най-големият абсурд. Една от отсечките на ул. „Оборище” вече е с нова организация за паркиране. Въпреки че от години хората спират от лявата страна улицата, като там има изходи за гаражи, от днес – паркирането е в дясно!  От ОКТ са начертали няколко места от дясната страна, а в ляво колите са почнали да бъдат глобявани от „Общинска охрана”.

Един от живеещите на мястото каза, че най-вероятно причината за бързата промяна не е нормативната уредба, а служебно паркомясто. Преди дни там е имало табела за служебен абонамент на фирмата „Нюфик агро”, като тя е била от дясната страна. Хората са забелязали, че на мястото спира луксозен автомобил, а въпросната компания няма общо с района.

„Въпросната фирма се води на Илияна Димитрова, като тя няма дейност, но се води регистрирана тук, на улицата. Според нас тя е параван, за да може някой да си вземе мястото тук. След като проверихме и подадохме питания и жалби в Общината, махнаха въпросния знак. Но днес отново започнаха да чертаят местата от дясната страна, сигурно скоро ще се появи и знакът”, каза един от ядосаните жители на улицата.

Според хората това е пълен абсурд, защото ако в момента се спре отдясно на разчертаните паркоместа, улицата ще бъде блокирана.  Видимо и така се случи. Дори и всички коли от лявата страна да ги няма, то ще бъде почти невъзможно да се излиза от гаражите.

На всичкото отгоре при спирането на разграфените места, ограничителите пречат да се отварят вратите на пасажерите.

„Ден неделя, без никой да ни предупреди от Общината , или  местно РПУ,че ще се регулира движението по друг начин, започнаха да глобяват. Тук колите спират от ляво, откакто живея тук. Знакът за еднопосочно движение е може би от години тук, но от днес решиха, че от лявата страна не може да се спира. Всички сме възмутени”, каза друга пловдивчанка, която живее в зоната.

Очаквайте продължение и отговори на въпросите от Община Пловдив, които поставиха жителите на района!