Опасна маневра на кръгово кръстовище във Варна.

"Какво да се въртя, може да ми се завие свят", така са озаглавени кадрите, на които попадна GlasNews.bg. Те са споделени от Стоян Папазов в социалната мрежа Фейсбук и показват как шофьор предприема опасна маневра на кръгово кръстовище във Варна, за да спести секунди, като мине напряко.

Ясно се вижда и от видеото, че в средата на островчето на кръгово има поставени две обозначителни табели - пътен знак, сигнализиращ кръгово кръстовище, както и знак за посоката, в която следва да поеме возилото в навлизане на кръговото. Шофьорът на синия автомобил обаче не се съобразява нито с табелите, нито с правилника, който гласи: Основното правило за навлизане в кръгово кръстовище е навлизането в него винаги да става винаги НАДЯСНО по посока на движението.

Шофьорът дори не дава мигач за опасната маневра, която предприема и поставя, както себе си в опасност, така и останалите участници в движението.

Потребители в социалната мрежа съветват автора на видеото да изпрати записа в КАТ, за да се състави глоба на шофьора. Георги Петров задава адекватен въпрос: "Много искам да разбера, тези които карат в насрещното, минават напряко през кръговите, тръгват на червено и т.н. - какво правите с всичкото това спестено време?". И ние сме любопитни да научим какъв би бил отговорът на този въпрос.

Вижте кадрите от видеорегистратора:

Шофьор си помисли, че е в Англия: Намърда се в насрещното на кръгово ВИДЕО