Бетонният мост ще бъде затворен не по-рано от края на месец март, обяви зам.-кметът по строителството Тошо Пашов. Има огромен шанс съоръжението да бъде затворено след пускането на „Модър-Царевец”. На практика това бе потвърдено днес на брифинга на кмета Костадин Димитров.

Той заяви, че по негово настояване зам.-кметът по строителството е бил на среща в Министерството по транспорта, за да се обсъдят всички детайли около реализацията на проекта. Тошо Пашов обясни, че между общината и НКЖИ се е постигнало договореност по четири основни точки, съобщи trafficnews.

Първата е проектът да бъде преработен за постъпите от южната страна, а също така да се представи анекс, в който ясно е записани, че срокът за ремонта на Бетонния мост ще бъде шест месеца. Това се очаква да се случи до края на месец януари. Оттам през февруари от НКЖИ ще внесат искане за строително разрешение, което трябва да бъде извадено в рамките на същия месец. Когато от НКЖИ го получат те трябва да уведомят Турция, че спират влаковете по направлението София –Истанбул  за определения период. Така същинската работа по реконструкцията на моста може да започне в края на март – началото на април. В също то време тогава изтича и крайният срок за довършването на пробива „Модър-Царевец”, което ще даде алтернатива за предвижването между двата района.