Движението на пътни превозни средства по ул. "Иван Вазов“ се спира днес за времето от 18:30 до 19:30 часа, съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта".

Затварянето на улицата от бул. "Руски" до площад "Централен" се налага, тъй като оттам ще премине танцово-карнавалният парад, който е сред събитията в афиша на тазгодишния фестивал за улични изкуства "6Fest 2022“. Атрактивното шествие ще продължи по Главната улица до Римския стадион. 

Парадът ще бъде предвождан от Театър на огъня и сенките Fireter и техния 10-метров дракон, напътстван от артисти на кокили. Ще видим и танцьорите от хип-хоп класовете на 6Fest от същата сутрин. Групите от Пловдив The Center и Dance Homе ще изиграят собствени хореографии. "6Fest" се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" и Фондация "Пловдив 2019".

Улица "Иван Вазов" е основна улица в централната част на град Пловдив. Тя свързва площад "Централен" с Централната железопътна гара в града и е първата модерна улица на Пловдив. До 1920 г. улицата е носила името "Станционна".