Младо момиче сподели една история за жестокостта, но и за надеждата.

Гергана К. видяла как жена хвърлила в боклука завързан плик, в който били четири новородени котенца - още непрогледнали.

Това станало до читалище "Искра" в София.

Столичанката не останала равнодушна, а спасила от смъртта котенцата като ги извадила от плика и прибрала у дома.

Тя споделя, че ще положи първоначални грижи за тях, ще ги заведе и на ветеринар. Но самата тя има домашни любимци, а за малчуганите е необходим любящ дом.

"Молбата ми е, ако някой има желанието да приюти и да отгледа с цялата си любов някое от тях (а защо не и всичките), нека се свърже с мен!", пише Гергана К.

Вижте целия ѝ разказ:

"Здравейте, вчера вечерта, до читалище “Искра” на ул. "Първа българска армия", пред очите ми  в контейнера бяха хвърлени четири бебета котета, завързани в плик.

На жената, която го направи ще кажа само, че на този свят ненаказано зло няма! Към момента съм ги прибрала в дома си и се опитвам да полагам максимално добри грижи за тях, като е редно да отбележа, че котенцата са новородени, очичките им са още затворени, храня ги чрез пипета и предполагам са на не повече от 2-3 дни. Утре ще бъдат заведени на ветеринар, като ще им закупя специален накрайник за хранене.
 
Молбата ми е, ако някой има желанието да приюти и да отгледа с цялата си любов някое от тях (а защо не и всичките), нека се свърже с мен! Нямам възможност да ги задържа дълго при мен, тъй като имам двама домашни любимеца, които не могат да съжителстват с толкова малки котенца! Свързвах се с приюти, Екоравновесие и какви ли не фондации, отказват ми. С цялото си сърце искам да помогна на тези малки невинни същества да оцелеят! Благодаря на всеки, който ще се отзове!"