Двама души загинаха в жестока катастрофа на Оряховско шосе. Тежкият инцидент е станал около 6.30 часа тази сутрин, на острия завой преди влизане във Враца.

Лек автомобил „Форд“ с врачанска регистрация пътувал от Добролево към София. Малко преди острия завой на Оряховско шосе колата поднесла заради разхвърлян по пътя сняг, завъртяла се, излязла вляво по посока на движението и се забила в дървета в гората.

В колата са пътували трима роми, които отивали на работа в столицата. Ударът е бил толкова зверски, че двама от пътниците - на 33 и 40 години, са загинали на място. Истинско чудо е, че шофьорът е оцелял.

Веднага след инцидента на мястото на катастрофата са пристигнали две пожарни и две линейки, като спешните медици само установили смъртта на младите мъже.

Колата е напълно размазана и човек трудно може да установи каква марка е тя. Цялото купе на автомобила е пълно с кръв, а личните вещи на пътуващите са разхвърляни из целия района, съобщи bulnews.

В момента на мястото се извършва оглед от дежурен дознател. Трафикът се регулира от екип на „Пътна полиция“. Пътуващите по Оряховско шосе да шофират с повишено внимание в района, тъй като може да се наложи да изчакат за няколко минути на място.