Пореден случай на прегазено от шофьор животно - този път действието се развива в Стара Загора.

Любака Карагяуров твърди, че шофьор е прегазил кучето му, като това се е случило на междублоково пространство.

Мъжът написа в социалната мрежа Facebook, че разполага със записи от камери за видеонаблюдение, на които се вижда колата, която е блъснала домашния му любимец.

"Знам, че много от Старозагорците вероятно ще погледнат с отрицателни чувства на тази публикация, но се надявам да се задържи за известно време. Пиша я не само от тъга, и не търся състрадание, но ми се иска да обръщате повече внимание на случващото се покрай вас.

Днес почина едно мило животно, животно, което през целите си 16 години и половина не беше наранило никого, въпреки, че беше изтърпяло не малко, съвсем спокойно мога да твърдя дори, че е едно от най-умните животни в града...

За жалост, то не умря от ествествена смърт, беше прегазена и то не на улица, а на междублоково пространство, на отсечка, която дори няма име за да бъде наречена улица и то дори само на съответното място, широко, далеч от завой за да не бъде видяно.

Прекоси почти половин Европа само с една светеща каишка, но намери смъртта си, точно там от където започна нейния живот", написа той.

Не е известно дали мъжът е подал сигнал на тел. 112.

Мъжът посочва още, че на мястото, на което е било блъснато кучето му, често се събират малки деца:

"Днес беше тя - утре вероятно ще е някое дете. Човекът, който я прекази не просто не я е видял, той просто не е гледал, това е на повече от 5 метра от завоя. Става дума за 20 метровата отсечка, която е от южната стана на Икономическия Техникум.

Записът от камерите са свалени и идеално се вижда, че този човек, дори ускорява, минава бързо, за проклетите 20 метра, които изобщо може да вземе. И къде отива? Защо просто не спре на паргинга, ами трябва да отиде възможно най-близо с автмобоила си, може би го е страх, че ако стъпи на земята ще си счупи някой крак. Или не знае как се ходи?!

Тя беше куче, което можеше да живее още, още няколко години. Утре този човек пак ще каже: "Ами, аз не го видях" за някое дете", завършва публикацията си Любака Карагяуров.

Той прикачи снимки на кучето си, а под поста му заваляха съболезнователни коментари.