Жителите на село Каравелово се събират на общо събрание днес в пореден опит да алармират институциите за проблемите след наводнението. Три месеца след потопа в населеното място все още не е започнала строителна работа, а коритото на реката е с наносите, които водата довлече от гората.

Хората настояват държавата и общината да изготвят план за възстановяването на населеното място с ясни цели и срокове. Сред най-важните неща, които трябва да се направят, е да се укрепи коритото на реката, защото местните се страхуват, че при по-силен дъжд бедствието може да се повтори.

"Наистина се чувстваме изоставени. Досега строителна дейност не е имала изобщо, имаше разчистване. Тази дейност спря, въпреки че работата не е приключила. Най-важното за нас какво е - няма ясен план, няма срокове, няма видимост на ангажименти, било то от общината, областта или държавата, било то за разчистване или възстановяване на селото", заяви Стефка Гунева пред БНТ.

Селата Богдан, Каравелово и Слатина пострадаха от водно бедствие в началото на септември. Чрез доброволни дарения бяха събрани 1,5 млн. лева, които наскоро бяха разпределени.

Мъж от Каравелово не смее да се усмихне

Жителите на Богдан изгониха Петков, не искат помощта му ВИДЕО

ВИДЕО: Решиха как да разпределят дарените средства за хората от карловските села