Жители на пловдивското село Цалапица, призовават в социалните мрежи за организирането на нов протест в събота, но този път той да бъде проведен в Панагюрище.

Убийството на Димитър: Жители на Цалапица ще бъдат пред Съдебната палата в София

Към момента семейството се е изселило от селото и се преместило именно в Панагюрище при свои близки. По думите на кмета на пловдивското село - Ивайло Данаилов, къщата им вероятно е прехвърлена на техни близки, но няма информация да е обявена за продажба, пише trafficnews.

Из Фейсбук страниците на Панагюрище се забелязват коментари, които призовават бащата на близнаците да се яви на протестните шествия.

Събират дарения за семейството на убития Митко СНИМКА

„Нека направим голям протест в събота в Панагюрище, където се крие Петър Динков. Нека разбере ,че не ни е страх. Да усети гнева на хората. И да знае, че рано или късно ще има възмездие,”  пишат още те.

По думите на майката има още замесени, освен близнаците, защото няма как 19-годишни момчета могат да направят толкова добре измислен план.

Задържаха близнаци от Цалапица! Свързани са с убийството на Димитър

Припомняме, че двамата братя са  с повдигнато обвинение за лично укривателство, като според държавното обвинение са помогнали на Рангел Бизюрев да заровят трупа на убитото момче. Борислав осигурил транспортирането на тялото на Димитър с кола, а Валентин донесъл кирка и лопата, за да бъде изкопана дупка и да го заровят. След това нахвърляли отгоре строителни отпадъци от близкото сметище. 

Опитали са да задържат издирвания за убийството на Митко от Цалапица

Именно квалификацията на обвинението  предизвика вълна от протести. Близките на убития Димитър всекидневно организират шествия с искане за доживотен затвор за сочения като извършител Рангел Бизюрев и максимална присъда за двамата близнаци. Жителите на Цалапица са категорични, че ще се борят до край за справедливост. Всички искат двамата братя да бъдат обвинени като съучастници, а не помагачи, защото за тях това е съучастие в убийството.