Защо и колко вода и Е-та има в сиренето, в сравнение с количеството мляко?

Сиренето с над 60% вода – само пакетирано, а и на отделна витрина ВИДЕО

Според изследвания на "Активни потребители" - над 70% от съдържанието на избраните за проучването сирена е вода.

"Животински ензим със слепващ ефект придава познатия ефект на сиренето. Образуват се млечно-кисели бактерии и консумираме вредни бактерии, които чрез натрупване причиняват рак и други инфекции", разкри пред Нова тв журналистът от "Телеграф" Елена Йорданова, която е автор на разработка по темата, заедно с д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните.

По думите й сирена с цена под 10 лв/кг имат високо водно съдържание.

"Подобрителите са обозначени със съответните номера, т.нар. Е-та. Контрол има, но БАБХ няма как да стои пред всеки магазин, а потребителите с малко финансови средства търсят по-евтини продукти", настоя тя.

От минали  май продуктите с наличие на над 60% вода, трябва да бъдат отделени на различен рафт, но така ли е?