Дълга змия изкара акъла на жителите на Ямбол. Влечугото изпълзяло пред жилищен блок на ул. "Златен рог", а разходката му бързо е заснета. Не закъснява и споделянето на кадъра във Facebook, където се радва на силен интерес.

Случката е заснета вчера. Змията е доста дълга и по всяка вероятност е смок - безопасен вид, чиито представители не са отровни и хапват мишки.

Много от жителите на града са ужасени от появата му, но за други проблем няма. Не липсват солени шеги със страха на хората, но и интересно предложение. Жена иска змията за домашен любимец, ако някой успее да я улови.

Други граждани опитват да убедят останалите, че представителите на вида изпълняват своята роля в екосистемата, а паниката е нелепа.

Вижте коментарите на ямболии:

"За един смок снимки правят и настава адска паника. Добре, че нямаме мамби, кобри или мокани като анаконди и питони, че всичките фотографи към National Geographic щяха да станат", пише Красен Ч.

"Всеки втори пише "ужас". Същото би казала и змията за нас. Това животно държи в равновесие екосистемата. Хайде да помислим, как до преди 80 години покрай Тунджа е била територията на този вид змии и как сега там има квартали на Ямбол. Нормално е те все още да живеят там. Освен това вие избирате, да имате мишки в блока или един е такъв приятел", добавя Иг.И.

"Може и да не е опасна ,но се моля да не я срещам. Ужасни са", добавя Миглена А.

"Човекоядна е внимавайте! Най-много си пада да яде глупави хора ... С майтапа до тук, това е смок, нормално да се пръкне лятото все пак "Златен рог" е хем до края на града хем до реката ! И да знаете ток го е страх повече от колкото вас , а вие сте много страхливи", добавя не без ирония Иван Я.

"Да бе, не е страшно то да го види някво лапе пак тогава ще ви питам", коментира Тошко С.

"Ако някой ми я хване, искам я за домашен любимец. И изобщо не се шегувам", смята Нина Н.

Тази година змии се превърнаха в чести гости из българските градове, а появата им дейно се следи в социалните мрежи.

Змии плъзнаха из парковете: Какво да правим при ухапване? Кои са отровни?

Змии стреснаха стопанка на къща, едната била в банята

Змии плъзнаха из Свищов СНИМКИ

Змия изпълзя от плик, оставен от жена в центъра на Плевен. Защо? СНИМКИ