Наследник на лекарски род от Несебър Кръстьо Пеев публикува пост, в което сигнализира за нелеп случай.

Във видеото той разказва слабостите на Спешния медицински център на морския град.

"Претърпях малък инцидент - срязах се. От спешния център в Несебър ми казаха, че имам нужда от 1-2 шева, но няма как да ми ги направят и затова да отида или в Слънчев бряг, или в Бургас.

В спешния център в Слънчев бряг ми обявиха цена от...забележете 400 лева за 2 шева. Отказах категорично, понеже съм здравно осигурен и ще отида в Бургас. Защо тук няма нормален спешен медицински център?

Знаете, че съм син и внук в лекарско семейство. Пред болницата в Несебър има паметник на дядо ми, болницата в Слънчев бряг е кръстена на дядо ми - доктор Димитър Пеев. Радвам се, че не може да види в какво се е превърнало здравеопазването тук", сподели Пеев.

Потребители го подкпрепиха за проблемите със здравеопазването по курортите.

"За съжаление всичко това е истината в Несебър Подкрепям смелостта на Кръстьо и дълбоко се покланям пред паметта на баща му и дядо му", пише Добрина Н.

"Спешен медицински център, а нямат най-елементарни материали за работа и то от години. Карала съм баща ми посред нощ,течеше му кръв от носа,която не можехме да спрем,а те ме изпратиха в Бургас, защото нямали МАРЛИ. Проблемът не е от вчера и се съмнявам, че има човек в Несебър на който да не му е ясно", обобщава Геновева А.

"Преглед + система за дете на 3г (местни сме) 250лв, преглед и инжекция за възрастен 300лв - Вива Клиник. В спешното(сМешно) в Несебър отидох със синът ми, който си беше сцепил веждата и лекрят ми заяви "Не мога да го залепя, защото има много големи мигли", твърди Анна Христо Тодорови.