Отборът на футболиста Здравко Жилов - ФК „Гигант“ Съединение, успя да събере 8000 лева в подкрепа на играча в благотворителната среща със Созопол.

Футболни отбори и близки се обединиха в помощ на футболиста от Пловдивско

Както е известно, преди дни той изгуби роднините си в пожар в германския град Солинген. За да върне телата на брат си и семейството му – жена и две деца, Жилов се нуждае от 18 000 лева.

Всички 11 футболисти излязоха с бели фланелки и заедно образуваха надпис в подкрепа на колегата си. Мачът започна с минута мълчание.

Община Марица отпусна 6000 лв. за семейството на загиналите в Германия

Междувременно стотици сънародници се събраха на протест и в подкрепа на близките на загиналото българско четиричленно семейство в Германия.

„Искаме справедливост за българското семейство, което загина при умишлен пожар в Германия! Пълно е с българи и с турци, които искат да изразят подкрепата си в този тежък момент, но най-вече искаме правосъдие и да разберем кой и защо им причини това”, споделя Огнян Ангелов пред TrafficNews, който е на място.

Според разследването в сградата са открити следи от запалителна течност. Установено е, че огънят избухва на дървеното стълбище и след това се разпространява към покрива. Все още няма данни за заподозрян.

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф настоя за разследване и изясняване за причините на инцидента във възможно най-кратък срок. По данни на пожарната служба пламъците са се разгорели на втория етаж на сградата и са обхванали подпокривния етаж, където семейството е спяло.