Пловдивски футболни клубове се включиха в кампания за набиране на средства в подкрепа на играча на Гигант (Съединение) Здравко Жилов.

Както съобщихме, футболистът бе сполетян от огромна трагедия, след като при пожар в Германия Жилов загуби едни от най-близките си хора - брат си, неговата съпруга и двете им деца.

Четирима загинаха при пожар в Германия, вероятно са българи

Необходими са 18 000 евро, за да се транспортират телата на починалите в България. Сумата е непосилна за младия играч.

Стана ясно кои са загиналите българи при пожара в Германия

"Полузащитникът на Гигант (Съединение) и бивш юноша на клуба ни Здравко Жилов се нуждае от нашата помощ!

В пожар в Германия, Здравко Жилов загуби едни от най-близките си хора – брат си, снаха си и двете им деца (на 3 год и на 6 месеца).

Трагедията за семейството е огромна. Те се нуждаят от сума в размер на 18 000 евро, за да транспортират телата им до България. Нека в този тежък момент подкрепим Здравко и неговото семейство.

Може да помогнете като преведете сума по банков път:

Сметка: BG25 UBBS 8155 1011 3214 89
BIC код: UBBSBGSF
Титуляр: Здравко Жилов
Бъди силен! С теб сме!", написаха от Ботев Пловдив.
 
Марица и Спартак също разпространиха призива за помощ в подкрепа на играча. ЦСКА 1948 също отправил апел към своите фенове, както и ПФК Крумовград.
 
Фланелка на играча на Крумовград Димитър Тонев бе предоставена на търг за каузата.
 
 
 
Футболистът на Левски Асен Митков също обяви търг в своя Instagram профил за своя фланелка от настоящия сезон, за да помогне на Жилов.
 
"Обръщам се към хората с големи сърца. На 25 март Здравко Жилов, човек отдаден на футбола и мой приятел, беше сполетян от огромна трагедия. При пожар в Германия Здравко загуби едни от най-близките си хора - брат си, неговата съпруга и двете им деца. В този тежък за семейството момент те имат нужда от нашата подкрепа. Необходима е немалка сума, за да бъдат върнати телата на близките в България. Нека помогнем с каквото можем. Моята фланелка на Левски с подписи на всички играчи ще бъде пусната на търг в моя профил. Началото на търгът е 11.00 часа на 27 март, краят е в 11.00 часа на 28 март. ", написа Митков.
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Asen Mitkov (@a_mitkov10)

 
Президентът на Гигнат Съединение Добри Козарев  изрази своите съболезнование и заяви, че предстоящият мач срещу Созопол ще бъде благотворителен.
 
"Първо искам да изкажа съболезнования на семейството на Здравко Жилов. Всички сме съкрушени. Дори не мога да си представя размерите на подобна трагедия. Със сигурност в такива моменти всичко остава на заден план, но ние, неговите близки и приятели ще се опитаме да помогнем по всякакъв начин.

Предстоящият мач със Созопол в събота в Съединение ще бъде благотворителен с цел събиране на средства в помощ на семейството на Здравко и семейството му. Ще има поставени дарителски кутии, в които всеки желаещ може да помогне.

Ние сме един отбор и трябва да си помагаме в тези моменти. Благодаря на всички колеги, футболни клубове и всички хора, които споделят мъката и се опитват да помогнат на Здравко Жилов и неговото семейство.

Бъди силен, Здравко…“, коментира Козарев.

Всеки желаещ може да помогне на предоставената за целта сметка: