Четирима души, включително две деца, са загинали при пожар в къща в Западна Германия, съобщиха властите в понеделник.

Пожарът е избухнал в ранните часове на деня на първия етаж на четириетажна къща в Солинген и бързо излязъл извън контрол, каза говорител на пожарната пред обществената телевизия WDR.

Най-малко 21 души са били спасени от сградата, девет от които са откарани в болница със сериозни наранявания, включително двама в критично състояние, според говорителя. Няколко други са били лекувани на място.

Смята се, че жертвите са попаднали в капан на един от горните етажи, тъй като дървените стълби на остарялата конструкция са пламнали малко след избухването на пожара. WDR съобщава, че пламналата жилищна сграда е на около 100 години.

„Когато пристигнахме, дървеното стълбище беше напълно запалено и нажежено до червено“, обяснява Готфрид Кройцберг, оперативен мениджър на пожарната служба в Солинген.

Очевидци казват, че няколко души са били тежко ранени, след като са скочили от прозорците, за да избягат.

Причината за пожара не е ясна. Полицията съобщи, че тече разследване в сътрудничество с други държавни органи.

Четириетажната къща е силно разрушена, а стълбището е частично срутено, съобщават от пожарната. 

Кметът на Солинген Тим Курцбах е пристигнал на мястото и е обявил пред репортери, че пожарникарите и службите за спешна помощ са направили всичко възможно, за да спасят жертвите.

„Моля се за починалите и за изцелението на всички ранени“, каза той и добави, че е наредил знамената да бъдат свалени наполовина на сградата на кметството.

„Бих ви помолил да изчакате... Според мен всеки трябва да се въздържа от спекулации в такъв момент. Полицията и прокуратурата правят всичко необходимо”, каза той.

От полицейското управление не дават информация за самоличността на жертвите, но жители на квартала съобщиха, че те са от български произход. Неофициални източници на GlasNews.bg също споделят, че загиналите са българи.

Превод: GlasNews.bg

Още подробности - четете тук:

Стана ясно кои са загиналите българи при пожара в Германия