Пловдивчанка сигнализира за автомобили на абитуриенти без регистрационни номера. Празнуващите са се движили по бул. "Менделеев".

"Масово има коли, които са без регистрационни номера по баловете. Само за 10 минути засякох два до ВСИ. Кой знае колко са били общо за баловете? Убедена съм, че половината въобще не знаят, че е незаконно, а другите сигурно не им пука. Явно и на органите на реда. В различни градове има санкции за това, в Пловдив никога не е имало. За висенето по прозорците си е другия очевиден толеранс.", посочва Н. Георгиева.

"И рекламните агенции не им дреме правят си табелки за по 20 кинта, поне да казват да клинетите си къде да ги поставят". добавя тя.

В получени снимките виждаме, че два леки автомобила БМВ - единият с табела "Абитуриент", а другият с надпис "Отивам на бал" върху регистрационния номер.

Действително всяко закриване на табелата, зацапване, остъргване и деформиране се води нарушение.

Поставяне над номера или на таблото със сигурност не е в разрез със законна и е по правилното решение.

Глобите за абитуриенти за такова нарушение наистина са сравнително рядки. През миналата година бхяа санкционирани няколко водачи в Сливен, а тази в Хасково само получиха предупреждение именно за този тип нарушение, но глоби бяха наложени за неползване на обезопасителни колани, излизане от прозорците и люковете на колите, употреба на клаксони не по предназначение.