Адвокатът на Васил Василев, който уби на своята 25-годишна приятелка в столичния кв. "Банишора", се яви в залата болен. Това наложи днешното заседание да бъде отложено, предаде репортер на GlasNews.bg.

Чолаков заяви, че не се чувства здравословно добре и помоли съда да не дава ход на делото. Наложи се в залата да бъде извикан съдебен лекар, който констатира, че защитникът на Василев не е здравословно добре и е нужно лечение.

В залата присъстваха над 20 вещи лица по делото.

Припомняме, че убийството на младата жена бе извършено на 15.01.2019 г.одина. Тогава 23-годишният обвиняем е умъртвил с особена жестокост Калина, с която живеел на семейни начала. Бащата на Васил е подал сигнал за случилото се, след като синът му му написал СМС, че е убил приятелката си и ще се самоубие.

Полицията разбила вратата на апартамента, където е открито тялото на младата жена и празни бутилки от алкохол. Според съдебните лекари убийството е станало по особено жесток начин.

Направените психиатрични експертизи констатират, че мъжът не страда от психично заболяване и ясно е съзнавал извършеното от него, отчитат от прокуратурата. От 19.01.2019 г. обвиняемият е с постоянна мярка за неотклонение - „задържане под стража“.