Антикорупционната комисия влезе за втори път в Община Хаджидимово.

Акцията на служителите на Сотир Цацаров е по сигнал на Антикорупционния фонд срещу конкретна обществена поръчка, обявена от кмета на общината Людмил Терзиев.

За нея се разбра още в края на миналата година. Тогава от Антикорупционния фонд съобщиха, че тя е изготвена така, че на условията да не отговори почти никой. Или по точно да отговаря лек автомобил "Mercedes-Benz S350d L 4M AMG line facelift", обявен за продажба на интернет сайта на конкретен търговец.

Автомобилът трябваше да е до 69 999 с ДДС. Според параметрите, заложени в обществената поръчка, трябваше да е седан, 4 по 4, с 4+1 места, употребяван около 3 години. Да е автоматик и с доста екстри: с автоматично отместване на волана при слизане и качване, електронен ограничител на скоростта, седалки с контрастен шев, кожен панел на таблото, декоративни елементи от евкалипт в тъмнокафяв гланц в интериора, аналогов часовник, лайсни на праговете от полирана благородна стомана, цветен TFT кокпит дисплей, закопчалки за детски столчета и още няколко страници детайлни технически изисквания, пише "24 часа".

Теглото на седана трябваше да е точно 1975 кг, ширината точно 1905 милиметра, а дължината - 5271 милиметра.

Парадоксалното в случая е, че община Хаджидимово е малка и свръхзадлъжняла община, коментират местни хора.