Това е пореден фрапантен случай с шофьори под влиянието на алкохол или наркотици. Така заместник-районен прокурор на Пловдив Атанас Илиев описа вчерашния инцидент с водач пред КАТ-Пловдив, предаде репортер на GlasNews.bg.

"Задържаният мъж е отишъл да регистрира колата си в КАТ, но се е държал неадекватно и превъзбудено, при което служителката, която обработва документите, подава сигнал за него. След проверка е установена, че няма книжка трябва да бъде свален от автомобила. Той отказва съдействие и бяга с колата. Полицаите са затворили изхода на паркинга със служебния автомобил, а в опита си да избяга се блъска в бетононени саксии. Колата е блокирала", обясни заместник-районният прокурор.

Цирк в КАТ-Пловдив: Дрогиран отиде да регистрира колата, отнесе камък по стъклото ВИДЕО

"Той е крещял, че ще сложи край на живота и че не искал повече да живее, което е абсолютно неадекватно. Впоследствие служител на полицията разбива стъклото на автомобила и изважда водача.", добави Илиев.

Лицето е задържано за 24 часа, а днес престоят му в ареста ще бъде удължен с още 72 часа.

Пробата му за алкохол е била отрицателна, но тестът за наркотици е отчел амфетамини.

Водачът е осъден и в момента е в изпитателен срок. Тази година през януари е бил заловен да шофира под влиянието на алкохол и това е причината автомобилът да е дерегистриран, което води и до посещението на водача в КАТ вчера. От 2001 година досега има 63 акта и 47 получени фиша.

Очаквайте подробности!

Шофьорът, катастрофирал край КАТ в Пловдив, бил без книжка