"Българин, който има лична среща с Илон Мъск, ще му занесе официална покана от министерството и сребърен ритон." Това каза министърът на туризма Илин Димитров, след като туит на Мъск с фотография на Белоградчишките скали предизвика фурор.

Той не разкри кой е нашият човек, който лично ще разговаря с милиардера, но добави, че има покана и за създателите на играта, на която Мъск определи скалите.

Димитров обясни, че иска да се организира и косплей фестивал по този повод.

„Това ще е за феновете на видео игрите и ще могат да се обличат в костюми като герои на игрите“, обясни той.

Ще дойде ли Мъск в Белоградчик? Милиардерът вече е решил

Министърът на туризма обясни, че Мъск не е първият, който отбелязва уникалната красота на страната ни. Той призна, че имаме и проблеми.

„Да, ние имаме прекрасни места, но пътищата са лоши, инфраструктурата е лоша. Повечето красиви места са откъснати. Не е работа на министерството на туризма да асфалтира улици“, коментира министър Димитров и добави, че България се възстановява добре, на фона на другите държави.

Илон Мъск с голяма реклама на България СНИМКА

И докато чуждите курорти вдигат ударно цените, ние успяхме да запазим едно чудесно съотношение между качество и цена на услугите ни. Зимните ни курорти се развиват много добре и аз съм щастлив“, обясни още министърът пред bTV.

По повод трудностите, които украинските бежанци изпитват, Илин Димитров обясни, че Министерството на туризма отговаря единствно за администриране на тази програма.

Припомянме, че след като най-богатият човек в света коментира снимка от родна забележителност, към него заваляха покани да посети България. От ресторант дори се похвалиха, че от екипа на милиардера са направили резервация в обекта им, който е в близост да природния феномен "Белоградчишки скали".

Наш мининстър покани Мъск в България. Ще дойде ли?