След като най-богатият човек в света коментира снимка от родна забележителност, към него заваляха покани да посети България. А историята вече има и развитие. Това става ясно от информация, споделена от служебния министър на туризма Илин Димитров.

Милиардерът Илон Мъск се очаква да посети Белоградчик на 23 април. Това става известно от резервация, направена от негови представители в един от най-добрите ресторанти, който е в близост да природния феномен "Белоградчишки скали".

Вчера министърът на туризма Илин Димитров покани Илон Мъск да посети България, чрез "Туитър" и "Фейсбук", след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен. Снимката е на крепостта "Калето" в Белоградчик и е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост.

Илон Мъск с голяма реклама на България СНИМКА

Това е довело до вълна от покани към Мъск да посети страната ни, сред които на представители на местната власт, инфорвира БТА. Това вероятно е допринесло за решението на най-богатия човек в света от негово име да бъде направена резервацията.

Най-богатият човек в света Илон Мъск направи неочаквана реклама на Белоградчик и България.

Припомняме, че вчера основателят на Tesla и SpaceX коментира в социалната мрежа Twitter снимка на крепостта „Калето“ в Белоградчик, направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Снимката е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост. "Бях сигурен, че това е в Elden Ring" (фентъзи видео игра), пише Мъск под снимката.

Наш мининстър покани Мъск в България. Ще дойде ли?

Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.