Обвиниха мъж в това, че "досажда" на русенци. Той се занимава с просия, като по цял може да бъде срещнат на оживено кръстовище в дунавския град. Поведението му обаче не буди съжаление в местните, а напротив. Те коментират някои негови привички, призовават дори и за намеса от "съответните служби".

За ситуацията разказва Сергей И. в своя публикация в една от големите групи на Русе във Facebook. Той споделя, че това лято мъжът, за който твърди, че е бездомник, може да бъде забелязан на ул. "Петко Д. Петков". Там по цял ден просел пари от минувачите, от магазинерите и живущите в района.

"Моля, съответните служби да вземат мерки", призовава Сергей И. Граждани също изразяват неудобрението си от поведението на сочения за бездомник, но са на мнение, че животът му е собствен избор. Вижте някои от мненията им:

"На такива хора пари не давам. Купувам хляб или закуска ако искат.Всичко друго отива за пиене за съжаление", отбелязва Вяра Ш.

"Какво ви пречи личния избор на човека? Отдавна вече не е марксизъм и никой не е длъжен да му намира работа. Да си живее както иска", отбелязва Теодора К.

"Предполагам, че и цигари от 6 лeва пуши. Човек гледа да му даде 2 лeва за хляб, нашият за алкохол ги дава. Нямам думи!", отбелязва Стелян С.

"Този е известен, Данчо се казва. Изключително нагъл и нахален тип е. Доскоро обикаляше около "Медика". Нагъл, нагъл до безбожие, твърди Габриела Х.

Вижте цялата публикация, споделена от Сергей И.

"На ул. "Петко Д. Петков" до светофарите това лято един бездомник - чернокос, черноок, с тъмна кожа, по цял ден проси от минувачите, но непрекъснато се налива с бира от големите 2 литра бутилки и говори по GSM си. Точно това виждате на снимката. Досажда на живеещите наоколо и на магазинерите. Моля, съответните служби да вземат мерки.... Той е млад, изглежда здрав, да му предложат от социалните някаква работа, например.", добавя Сергей И. в свой коментар.