Нов проблем със затворения участък на бул. "Христо Ботев" край Централна гара.

Половината от знаците, които регулират промяната в движението по пътя, са паднали от силния вятър. Като всички табели са паднали край спирката на самата гара, видя репортер на GlasNews.bg.
 
Единствените, които са устояли на порива на вятъра, са укрепените с чувалчета пясък. Подобна ситуация представлява реален риск за преминаващите шофьори и пешеходци. Четири месеца се очертава в участъка да има строителни действия, а трафикът по булеварда е изключително натоварен.
 
Като това налага да бъдат избегнати каквито и да било безотговорни и опасни действия по временната организация на движението, които може да станат предпоставка за пътен инцидент.
 
Само преди дни шофьор се озова в лентата за насрещно движение. Това стана на кръстовището на същия бул. "Христо Ботев" с бул. "Борис III Обединител".
Припомняме, че от 13 февруари движението от автогара „Юг“ до източния полукръг на кръговото кръстовище е невъзможно. Временната организация на движение се предвижда да продължи 4 месеца – до 13 юни. Като движението ще се извършва двупосочно в южното платно на бул. „Христо Ботев“, но десният завой към ул. „Иван Вазов“ и бул. „Руски“ няма да е възможен. Надясно ще може да се завива по ул. „Любен Каравелов“.
 
Предупредителни табели ще бъдат поставени на кръстовищата с бул. „Цар Борис III Обединител“, ул. „Найчо Цанов“, „Авксентий Велешки“ и други места. Маршрутите на автобусите по линии №12,16, 17, 18, 24, 113, 116 и 222 също бяха променени.